Presentació
LA NOSTRA MISSIÓ
Amb l'ajuda per a la investigació de la Universitat Miguel Hernández, es desenvolupen línies d'investigació relacionades amb el procés d'aprenentatge.
La col·laboració de centres educatius permet contribuir a l'esmenar necessitats detectades en el context socioeconòmic, mitjançant el disseny de processos d'aprenentatge servei.
Sens dubte, els beneficis que pot aportar una dieta saludable, són una necessitat latent en el context educatiu.
En aquest projecte col·laboren en el programa d'educació nutricional amb el seu alumnat de batxillerat, els centres educatius: La Devesa, IES Carrús, Centre Europa, de la ciutat d'Elx.
VISIÓ
Utilització de tecnologies innovadores per al control i gestió d'una alimentació saludable. És possible establir correccions en les conductes alimentàries de l'alumnat.
GRUPS D'INVESTIGACIÓ
Nutrició i Bromatologia. Institut de *Bioingeniería. Universitat Miguel Hernández
Grup de Qualitat i Seguretat Alimentària. Universitat Miguel Hernández.
Nom del Projecte: Brindant oportunitats d'aprenentatge per a una alimentació saludable (umhdiet): no t'allunyes de la teua estrela polar.
Institució: Universitat Miguel Hernández- *Centro de Salut El *Raval.
Elx
Període d'Execució: 2022-2023
Fonament del Projecte
Les relacions entre l'alimentació de les persones i el seu estat psicològic és un fet innegable i que compta cada vegada amb més evidència científica. El que mengem i bevem influeix en el nostre estat físic, cognitiu i emocional. Però també el nostre estat psicològic influirà en la manera que ens alimentem. Són cada vegada més les patologies la causa de les quals és algun tipus d'alteració biològica que genera intolerància a determinats aliments i la manifestació patològica dels quals es dona en el sistema nerviós per mitjà de símptomes clínics psiquiàtrics.
El Programa d'Educació Nutricional per a Adolescents és abans de res un projecte d'educació per a la salut que pretén promoure hàbits alimentosos saludables i equilibrats en els joves en els quals s'implemente. Són moltes les variables personals, familiars i socials que influiran en què es donen els canvis cap a comportaments alimentaris més saludables, però aquests no es poden ni es pretenen controlar en aquest projecte pilot. El mateix ocorre amb les variables psicològiques, sent tan variades i variables que una anàlisi exhaustiva d'aquestes variables donaria per a diversos estudis complexos alterant l'objecte del present projecte pilot. No obstant això, no s'ha de deixar l'oportunitat d'aprofitar l'experiència per a observar si existeix algun tipus de relació entre els canvis nutricionals objecte del projecte i comportaments, actituds o estat psicològic. Les variables psicològiques són a observar, en principi no es parteix de cap hipòtesi, podent-se establir hipòtesi a posteriori fruit de l'anàlisi de les dades.